سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اللهم اجعل من انصاره و اعوانه
شاهان حاکم بر مردم اند و دانشمندان حاکم بر شاهان [امام صادق علیه السلام] 
»» mahdi1

                امام علي (ع):   اضاعة الفرصة،غصه * **   از دست دادن فرصت ، اندوهباراست

        

آيا امام زمان (عج) همسر و فرزند دارد؟


محوري كه پيرامون زندگي شخصي و كيفيت معيشت امام زمان عليه السلام مطرح است، مساله ازدواج و زن و فرزند حضرت است. سه احتمال وجود دارد:1- اساساً حضرت ازدواج نكرده است. 2- ازدواج انجام گرفته ولي اولاد ندارد. 3- ازدواج كرده و داراي فرزنداني نيز هست. اگر احتمال اول را بپذيريم، لازمه اش اين است كه امام معصوم عليه السلام يكي از سنّت هاي مهم اسلامي را ترك كرده باشد و اين با شأن امام سازگار نيست.امّا از طرفي ديگر چون مساله غيبت، اهم است و ازدواج مهمّ، ترك ازدواج با توجه به آن امر مهم تر، اشكالي را ايجاد نمي كند. امّا احتمال دوم كه اصل ازدواج را بپذيريم بدون داشتن اولاد، جمع مي كند بين انجام سنت اسلامي و عدم انتشار مكان و موقعيت حضرت امّا باز اين اشكال باقي است كه اگر قرار باشد، آن حضرت شخصي را به عنوان همسر برگزيند، يا بايد بگوييم كه عمر او نيز مانند عمر حضرت طولاني است كه بر اين امر دليلي نداريم، يا اين كه بگوييم مدتي با حضرت زندگي كرده و از دنيا رفته است كه در اين صورت، حضرت به سنت حسنه ازدواج عمل كرده و پس از آن، تنها و بدون زن و فرزند زندگي را ادامه مي دهد.
احتمال سوم آن است كه آن حضرت ازدواج كرده و داراي اولاد نيز هست و اولاد آن حضرت نيز فرزنداني دارند. اين مساله، افزون بر آن كه دليل محكمي ندارد، اشكال اساسي آن اين است كه اين همه اولاد و اعقاب، بالاخره روزي در جست و جوي اصل خويش مي افتند و همين كنجكاوي و جست و جو، مساله را به جايي باريك مي كشاند كه با فلسفه غيبت حضرت، سازگار نيست.(1)
ما در اين جا روايات و ادله اي كه وجود همسر و فرزند براي حضرت را اثبات مي كند مي آوريم، امّا صحت و سقم بسياري از آن ها در جاي خود بحث شده و در بسياري موارد، سخن از احتمال است كه استدلال با آن، تمام نيست. در رابطه با همسر يا همسران حضرت، تنها يك روايت است كه سرنخي به دست مي دهد و آن روايتي است كه مرحوم كفعمي در كتاب شريف مصباح نقل كرده است. بر اساس آن، همسر حضرت يكي از دخترهاي ابي لهب است.(2)
و در رابطه با اولاد آن حضرت رواياتي هست كه از جمله آن ها روايت انباري است كه مرحوم مجلسي در بحار الانوار آن را آورده و روايتي طولاني است.(3) البته بسياري از بزرگان، از جمله مرحوم آقا بزرگ تهراني ــ صاحب الذريعه ــ در داستان انباري ترديد كرده اند. محمد بن مشهدي در كتاب"مزار از امام صادق عليه السلام نقل مي كند كه فرمود: گويا نزول قائم را با اهل و عيالش در مسجد سهله مي بينم".(4)
مرحوم مجلسي نيز بابي را به خلفاء و اولاد حضرت مهدي عليه السلام اختصاص داده است. علاوه بر روايات، برخي دعاها نيز كه از ائمه معصومين عليه السلام صادر شده و يا از ناحيه مقدسه رسيده است، دلالت دارند كه براي حضرت، اهل و عيال و فرزنداني هست. در اين دعاها تعبير(وُلد)، (ذُريّه)، (اهل بيت) و (آل بيت) به كار رفته است. در آخرين فراز از صلواتي كه از ناحيه مقدسه صادر شده چنين مي خوانيم:"وصل علي وليك و ولات عهده و الائمة من ولده و مُدَّ في أعمارهم و زد في آجالهم"(5) درود بي پايان خود را بر وليّ امرت و اولياي عهدش و پيشوايان از اولادش نازل فرما و بر عمر و اجلشان بيفزا. و در دعايي كه امام رضا عليه السلام تعليم فرموده كه در عصر غيبت خوانده شود، چنين آمده است:"اللهم اعطه في نفسه و اهله و ولده و ذريته و امته و جميع رعيته ما تقر به عينه و تسر به نفسه..."(6) خدايا! به او درباره خودش و اهلش و فرزندانش و امتش و همه رعيتش عطا فرما، آن چه را كه ديده اش روشن و دلش مسرور گردد...(7)
بر اساس داستاني طولاني و معروف(انباري) نام فرزندان حضرت:طاهر، قاسم، ابراهيم، عبد الرحمن، هاشم است.(8)
منابع:
1-چشم به راه مهدي، ص352.
2-نجم الثاقب، ص325.
3-بحار الانوار، ج53، ص213.
4-غيبة طوسي، ص107؛ بحار الانوار، ج52، ص22.
5-بحار الانوار، ج95، ص332.
6-اثبات اهداة، ج3، ص579(خلاصه داستان انباري در آن آمده است).
7-نجم الثاقب، ص225.
8-سيماي آفتاب، حبيب الله طاهري، ص364
.

 اصلا غيبت طولا ني چه فايده اي دارد؟....با انكه اگر حاضر باشند خلق بيشتر استفاده ميكنند....اينطور نيست؟؟؟


اينكه فرموديد در زمان حضور حضرت ، خلق بيشتر استفاده مي كنند شكي نداريم اما غيبت حضرت ( ع ) از آن جهت تداوم يافته است كه شرائط حضور مهيا نيست.
اما در غيبت امام زمان چه فوايدي وجود دارد؟
1) غيبت آن حضرت پيروانش را قدم به قدم آماده مي سازد تا آن حضرت را از تنهايي بيرون آورند از آن جا كه يكي از علل غيبت ، رفتار ناشايست شيعيان ذكر شده است رشد و ترقي پيروان حضرت آماده سازي جامعه براي پذيرش حضرت ضروري است چرا كه يكي ديگر از علل غيبت ( آماده پذيرش نبودن جامعه جهاني ) مي باشد .
2) محفوظ ماندن امام (عليه اسلام ) از ستمكاران و بيم كشته شدن يكي از دلائل غيبت است كه تا فراهم شدن شرايط ظهور مي بايست انتظار كشيد (اصول كافي/ ج 1 ص 370)
3) يكي از فوائد غيبت آزمايش مردم است ، بنابر فرموده حضرت موسي بن جعفر ( عليه السلام ) ( كمال الدين و تمام الانعمه ص 136 )امام باقر عليه السلام فرمودند ( فرج ما نخواهد رسيد مگر اينكه شما غربال شويد ( بحار الانوار / ج 52 /ص 113 )
پايدار باشيد

 

                 delavar_irani2000@yahoo.com منتظر نظرات شما هستم  

 



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حجت یوسفی ( جمعه 85/7/28 :: ساعت 12:20 صبح )

»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

شناخت
[عناوین آرشیوشده]
 

>> بازدید امروز: 0
>> بازدید دیروز: 18
>> مجموع بازدیدها: 4146
» درباره من «

اللهم اجعل من انصاره و اعوانه
حجت یوسفی
من حجت ساکن تهران 20ساله دانشجو

» آرشیو مطالب «
پاییز85

» لوگوی وبلاگ «


» لینک دوستان «

» صفحات اختصاصی «

» وضعیت من در یاهو «
یــــاهـو
» موسیقی وبلاگ «

» طراح قالب «